Kino Republika: 18.09.1919

Dny promítání (od)
Fri 26. 09. 1919
Dny promítání (do)
Mon 29. 09. 1919
Datum zveřejnění programu
Thu 18. 09. 1919
Počet promítnutí
17
Kino
Popis programu (CZ)
Přijďte všichni, kdož toto budete čísti, abyste zapomněli na strasti všedního života a abyste pookřáli.
Nevynechejtte nejbližší představení.
Rozkošný film Sirotek Anička zůstane již jen do pondělí večer na programu. Kdo ho dosud neviděl, zmešká mnoho. Málo je tak jemně vypravených věcí ve filmovém repertoiru.
Krásným činem a na dnešní doba opravdu vzácným uvádí se v život Kino Republika, jež orvní představení jednoho z nejkrásnějších děl americké filmové techniky věnovalo sirotám Českého Srdce. Nemůžeme ani vypsati velikou radost našich malých svěřenců, s jakou se těší na řídkou pro chvilku zábavy a poučení na pátek 26. září. Rozzářené zraky malých trpitelů, otevřená ústa jejich poděkují dobrým hostitelům bratrům Jaruškům jistě nejlépe. Kéž by i venkovské obce pochopily ušlechtilé snahy Českého Srdce a hojnými sbírkami obilí činnost jeho podepřely.
Všechny malé i velké děti Brna musí film ten viděti pro jeho uměleckou noblesu. Denně o půl 5., 6, půl 8. a 9 hod. V neděli též o 11 hod. dopoledne a o 3 hod. odpoledne.
"Sirotek Anička", film. báseň amerických dětí, zůstane již jen dnes a zítra na programu. Hromadné návštěvy odpoledních představení svědčí o velkém pochopení se strany učitelstva, jež vzácnou krásu filmu ukázalo své mládeži. Večerní představení pro dospělé jsou dostaveníčkem inteligence, i takové, která kino jinak nenavštěvuje. Řídká podívaná na obraz, který ukazuje, jak se film dělati má, stojí za to, abyste nezmeškali poslední představení.
Pole Zdroj Datum Poznámka Spolehlivost dat [%]
Kino Lidové noviny 1919-09-26 267 100
Počet promítnutí Socialistická budoucnost 1919-09-18 165 100