Triumfální příjezd presidenta Masaryka; Triumfální příjezd presidenta T. G. Masaryka

Název (CZ)
Triumfální příjezd presidenta Masaryka
Triumfální příjezd presidenta T. G. Masaryka
Popis čísla (CZ)
Krásný historický tento film předváděn jest z nařízení československého filmového syndikátu pouze v českých kinech.
Film, který líčí nezapomenutelné historické chvíle příjezdu presidenta od hranic naší republiky až na hrad pražský. Totˇpro každého českého člověka zajisté vítaná příležitost pookřáti po šťastně odbyté válečné době.
Ve snímku vystižen je věrně návrat presidentův počínaje z Hor. Dvořiště až do Prahy.
Triumfální příjezd presidenta Masaryka lze vidět v brněnských kinech. Nezapomenutelné chvíle historického významu jsou předváděny filmem opravdu dobře zpracovaným, bohatým a obsažným. Jsou jím zachyceny významné okamžiky od vkročení Masarykova na českou půdu až do jeho příjezdu do sněmovny. Film je český výrobek a representuje se jím náš mladý průmysl filmový přímo znamenitě. Každé objevení se Masaryka, Kramáře, Machara, dcery a syna Masarykova, jakož i zástupců dohodových na promítací stěně bylo obecenstvem nadšeně vítáno. Svým významem a zajímavostí doporučuje se film sám a nebude českého člověka, který by se nešel podívat již také proto, že část zisku připadá ve prospěch fondu vdov a sirotků po našich osvoboditelích, po našich legionářích.
Poznámka
8712
Pole Zdroj Datum Poznámka Spolehlivost dat [%]
Film Rovnost 1919-01-25 24 100
Poznámka Rovnost 1919-01-25 24 100
Popis čísla (CZ) Krásný historický tento film předváděn jest z nařízení československého filmového syndikátu pouze v českých kinech.: Rovnost 1919-01-25 24 100
Popis čísla (CZ)