Dítě Paříže / Kind von Paris, Das

Název (CZ)
Dítě Paříže
Název (DE)
Kind von Paris, Das
Popis čísla (CZ)
M. Chevalieur
Maurice Chevalier ve filmu "Dítě Paříže"
Nedávný veliký úspěch, kterého dosáhl skvělý pařížský komik a chansonier Maurice Chevalier ve filmu >>Přehlídka lásky<<, vzbudil pochopitelně veliký zájem také o zvukový film >>Dítě Paříže<<, v němž miláček Paříže Chevalier hraje úlohu ubohého hadráře, v němž jednou, když v malé pokoutní pařížské kavárničce zpívá pro potěšení svých přátel, odkryje přítomný ředitel velikého revuálního divadla veliký, slibný talent a angažuje jej pod jménem >>Tajemný princ<< ve svém podniku. Jenže Maurice ještě za svého dřívějšího zaměstnání zachrání jednou z vln Seiny hocha, zvaného Jo-Jo, a z dopisu, jejž zanechala jeho utopená matka, pozná jejího tvrdého otce, jenž odmítá přivedeného sirotka, pozná však také její krásnou, roztomilou mladší sestru Louisu. Jo-Jo stane se Mauricovým společníkem a Louisa jeho milenkou. Její prostá láska však velmi trpí, když Chevalier je obletován krásnými tanečnicemi, chóristkami, a také záletnou ženou ředitele divadla. Aby zachránila svou lásku, osnuje všechny možné nástrahy a úklady, aby znemožnila jeho vystoupení. Když však vidí jeho veliký úspěch a jeho velikou lásku, pro niž Maurice chce se vzdáti raději své divadelní kariéry, prosí jej sama, aby u divadla zůstal.
Co mi na filmu vadí, jsou kašírované kulisy prospektu pařížského nábřeží a s pohledem na Notre-Dame, v nichž se film hraje, a potom nedětské chování se malého Jo-Jo, jehož stařecké mentorování a ponaučování působí trapně. Jinak vlastně celý film nese na svých bedrách Chevalier, jenž má tu krásnou možnost nakresliti typ pařížské spodiny, ukázati svou nevyrovnatelnou schopnost pro karikování a napodobování, tak skvěle se uplatnivší v chansonu Valentine. Jedním z nejkrásnějších míst bylo, jak rozesmál plačícího, tesknícího malého Jo-Jo. Mluvící film >>Dítě Paříže<< je výrobkem >>Paramount-Filmu<< za režie Richarda Walace a promítá se v anglické versi s dostatečnými vysvětlivkami českých titulků, aby byl film dobře srozumitelný, v biu Dopz.
Popis čísla (DE)
In der Hauptrolle Maurice Chevalier.
Součást programů:
Kino Dny promítání Číslo
Dopz / Scala / Moskva 11.11.1930 - 20.11.1930 Dítě Paříže / Kind von Paris, Das
Pole Zdroj Datum Poznámka Spolehlivost dat [%]
Popis čísla (DE) Volksfreund 1930-11-11 264 100
Popis čísla (CZ) M. Chevalieur: Moravské slovo 1930-11-11 265 100
Popis čísla (CZ) Maurice Chevalier ve filmu "Dítě Paříže" Nedávný veliký úspěch, kterého dosáhl skvělý pařížský komik a chansonier Maurice Chevalier ve filmu &gt;&gt;Přehlídka lásky&lt;&lt;, vzbudil pochopitelně veliký zájem také o zvukový film &gt;&gt;Dítě Paříže&lt;&lt;, v němž miláček Paříže Chevalier hraje úlohu ubohého hadráře, v němž jednou, když v malé pokoutní pařížské kavárničce zpívá pro potěšení svých přátel, odkryje přítomný ředitel velikého revuálního divadla veliký, slibný talent a angažuje jej pod jménem &gt;&gt;Tajemný princ&lt;&lt; ve svém podniku. Jenže Maurice ještě za svého dřívějšího zaměstnání zachrání jednou z vln Seiny hocha, zvaného Jo-Jo, a z dopisu, jejž zanechala jeho utopená matka, pozná jejího tvrdého otce, jenž odmítá přivedeného sirotka, pozná však také její krásnou, roztomilou mladší sestru Louisu. Jo-Jo stane se Mauricovým společníkem a Louisa jeho milenkou. Její prostá láska však velmi trpí, když Chevalier je obletován krásnými tanečnicemi, chóristkami, a také záletnou ženou ředitele divadla. Aby zachránila svou lásku, osnuje všechny možné nástrahy a úklady, aby znemožnila jeho vystoupení. Když však vidí jeho veliký úspěch a jeho velikou lásku, pro niž Maurice chce se vzdáti raději své divadelní kariéry, prosí jej sama, aby u divadla zůstal. Co mi na filmu vadí, jsou kašírované kulisy prospektu pařížského nábřeží a s pohledem na Notre-Dame, v nichž se film hraje, a potom nedětské chování se malého Jo-Jo, jehož stařecké mentorování a ponaučování působí trapně. Jinak vlastně celý film nese na svých bedrách Chevalier, jenž má tu krásnou možnost nakresliti typ pařížské spodiny, ukázati svou nevyrovnatelnou schopnost pro karikování a napodobování, tak skvěle se uplatnivší v chansonu Valentine. Jedním z nejkrásnějších míst bylo, jak rozesmál plačícího, tesknícího malého Jo-Jo. Mluvící film &gt;&gt;Dítě Paříže&lt;&lt; je výrobkem &gt;&gt;Paramount-Filmu&lt;&lt; za režie Richarda Walace a promítá se v anglické versi s dostatečnými vysvětlivkami českých titulků, aby byl film dobře srozumitelný, v biu Dopz.: Moravské slovo 1930-11-18 271 100
Název (DE) Volksfreund 1930-11-11 264 100
Název (CZ) Moravské slovo 1930-11-11 265 100