La Paloma / Paloma, La

Název (CZ)
La Paloma
Název (DE)
Paloma, La
Popis čísla (CZ)
Produkce Terra-filmu uvedla v těchto dnech svůj nový barevný film "La Palome" v režii Helmuta Käutnera. Film sám je zajímavý hlavně potud, kdy ukazuje, že barevný film se komposicemi barev ponenáhlu vžívá a uplatňuje i pro scény interiérové.
Režisér Helmut Käutner dokázal vytvořit výborné filmové dílo, když vyzdvihl, že i za drsnou skořápkou se skrývá zlaté lidské srdce. Drsnějšího prostředí není myslitelné než společnost hamburských námořníků a přece se tu odehrává tak něžný románek lásky, který ostře kontrastuje s námořnickými nočními podniky, kde se láska hromadně prodává a život se měří podle plných peněženek námořníků.
Hans Albers tu podává jeden ze svých nejlepších výkonů. Není to herec, ale opravdový námořník s klátivou chůzí a drsnými mravy - miláček svých kamarádů a miláček přístavního nočního podniku. Ilse Werner představuje velmi dobře mladé děvče, které prožívá velikou lásku s celou prudkostí a vášní svého mládí, aby tomu, kdo ji tajně tolik miloval, vtiskla bezděčné rozhodnutí, jež jej vhání do náruče námořníkovy věčné milenky - širého oceánu a věčných dálek ze světly vzdálených přístavů. Hans Söhnker je jedinečným doplňkem trojice hlavních představitelů filmu.
Popis čísla (DE)
Farbfilm. Deutsche Fassung.