Čtrnáctý u stolu / vierzehnte bei Tisch, Der

Název (CZ)
Čtrnáctý u stolu
Název (DE)
vierzehnte bei Tisch, Der
Popis čísla (CZ)
"Čtrnáctý u stolu", nový film dvou debutujících filmových režisérů Oldřicha Nového a Antonína Zelenky, přinesl vděčnou roli Karlu Högrovi, která po dvojroli v Čápově "Tanečnici" protrhla šablonu, do níž filmoví režiséři pokusili sešněrovat velké herecké umění Högrovo.
136524
český film
V těchto dnech bylo dokončeno natáčení nové české veselohry s dobrodružnými zápletkami "Čtrnáctý u stolu". Film uvádí řadu nových jmen na nových místech. Režírují jej Oldřich Nový a Antonín Zelenka. Pavla Čtrnáctého sehrál K. Höger, kterého uvidíme po prvé ve veseloherní úloze. Je středem pozornosti celého kroužku maloměstských paniček, které představují: Nelly Gelerová, J. Švábíková, A. Steimarová a sestry Maršálkovy. Jeho dalšími ženskými protějšky jsou dívky: Dagmar Frýbortová a Libuše Zemková. Matky těchto dívek představují: R. Šlemrová a H. Friedlová.
Koncem tohoto týdne bylo ve filmových továrnách v Hostivaři započato s natáčením nového českého filmu "Čtrnáctý u stolu". Je to veselohra s detektivní zápletkou, jejíž režii vedou Oldřich Nový s uměleckého hlediska a Antonín Zelenka s hlediska technického. Ve filmu uvidíme dvě nové tváře: plavovlásku Libuši Zemkovou a dívku s kaštanovými vlasy Dagmar Frýbortovou. Ve veselohře také vystoupí Jarmila Švabíková, Zdeňka Baldová, A. Gabrielová, Nelly Gaierová, Zvonimír Rogoz, J. Láznička, Vladimír Poslíšil, M. Rosůlková, A. Steimarová a E. Nollová.
Karel Höger, D. Frýbortová, Schránil
Popis čísla (DE)
K. Höger, D. Frýbortová. Tsch. Sprache, deutsche Titel.
K. Höger - D. Frýbová
im einzigartigen, abenteuerl. Lustspiel
Ist voll von überraschungen und neuen Einfällen
Lucernafilm
zeigt das Abenteuer-Lustspiel
Nach dem Entwurf von Ossi Oswalda
In der Titelrolle:
Karel Höger
Spielleitung:
Oldřich Nový - Antonín Zelenka
K. Höger, D. Frýbová in ihrem neuesten Film
Abenteuerliche Handlung, spannende Situationen und witzige Lösung