Opereta / Operette

Název (CZ)
Opereta
Název (DE)
Operette
Popis čísla (CZ)
Krásná Marie Holstová, členka Burgtheateru ve Vídni (Wien) jako Marie Gelstlagerová, oslavovaná "královna operety", kterou si režisér Will Forst vybral pro hlavní roli svého nového filmu Opereta.
94639
Německý film.
94638
W. Forst.
M. Holstová, P. Hörbiger, W. Forst.
Opereta, kterou natočil známý vídeňský režisér W. Forst, jenž s M. Holstovou a D. Komarovou hraje hlavní úlohu, je zpracováním historie o vzestupu a dočasném pádu tvůrce vídeňské operety F. J. Jaunerovi, který od venkovské herecké šmíry dojde tak daleko, že stává se králem vídeňské operety a dočasně ředitelem dvorní opery, aby hrozným neštěstím ve svém divadle RingTheatru, kde při požáru zahynulo několik set lidí, klesl až téměř na dno, odkud jen pilnou prací s tajnou pomocí ženy, s níž soutěžil o lásku divadelního publika a kterou miloval, dostal se opět nahoru. Film jde v stopách starších Forstrových děl ze staré Vídně (Wien) a je zajímavý jak herecky, tak i hudebně, přinášeje ve zkratce náznaky nejslavnějších vídeňských operet od Strausse, Suppé a Millöckera.
Willy Forst, Maria Holst, P. Hörbiger, Leo Slezák
Popis čísla (DE)
Maria Holst, Willy Forst, Paul Hörbiger, Leo Slezak.
W. Forst.
Willy Forsts
Der repräsentativste Wien-Film der Produktion 1940/41. Willy Forst, Maria Holst, Dora Romar, Paul Hörbiger, Trude Marlen, Leo Slezak, Siegfried Breuer, G. Waldau, Th. Danegger. Spielleitung: Willy Forst.
Ein Triumph der Filmkunst!
Willy Forst
M. Holst, L. Slezak, P. Hörbiger.
Willi Forst: