Polib nebo zab!; Líbej nebo zab!

Název (CZ)
Polib nebo zab!
Líbej nebo zab!
Popis čísla (CZ)
Nový americký film "Líbej nebo zab!" odbyl si včera v bio Republika úspěšnou premiéru. Vybrané obecenstvo shledalo, že snímek "Líbej nebo zab!" je stejně jemným, jako účinným obrazem, nahozeným s pravou filmovou vervou. Také čilý předprodej vstupenek na další dny svědčí, že tento genre amerického filmu má u nás velký počet ctitelů i v nejparnějším období ročním. Nemenšímu zájmu, než hra sama, těší se výkon obou vynikajících herců, Prescily Deanové, kterou americká kritika nazývá "ženou záludného pohledu", a H. Rawlinsona, vystupujícího zde v jakési obrněné úloze lupiče-gentlemana.
Skvělý americký film, který způsobil všude, kde byl hrán, velký rozruch a vyprodané domy.
Skvělý americký snímek o 5 dílech, jenž patří k nejkrásnějším, nejlépe hraným americkým snímkům, jež byly k nám dovezeny. O provedení je se neobyčejný zájem také v divadelních kruzích, neboť herecká pověst Priscilly Deanové, jež v této komedii hraje hlavní úlohu, pronikla až k nám. Také na H. Rawlinsona, jenž zde hraje hlavní mužskou roli, těší se každý, kdo viděl ho již hráti. Svou napínavostí, rázovitostí a hereckou stránkou předčí "Polib nebo zab!", jako skvostná ukázka amerického filmu, vše, co v tomto oboru jsme dosud viděli.
Roztomilá amer. "lupičská historie docílila v bio Republika již řady vyprodaných domů takže sezona byla zahájena hned atrakcí. Obecenstvo vychutnává dobře rázovitě mužský a při tom jemný způsob tohoto amerického snímku. Co však každého překvapuje jest mistrovský způsob, jakým dovedl americký autor upraviti ušlechtilou, ba romantickou tendenci hry zdánlivě divoké. Stoupá-li zájem o snímek "Polib nebo zab!" každým představením, jest to z nemalé části zásluhou obou představitelů hlavních rolí filmu, krásné a záhadné Pricilly Deanové a mužně otevřeného H. Rawlinsona. Všeobecný úsudek se shoduje v tom že tak dobře hraného filmu jsme neviděli už dávno.
Žánr
Součást programů:
Kino Dny promítání Číslo
Republika 22.08.1919 - 28.08.1919 Polib nebo zab!; Líbej nebo zab!
Pole Zdroj Datum Poznámka Spolehlivost dat [%]
Film Rovnost 1919-08-22 231 100
Popis čísla (CZ)